Cremet spinat med kylling og ost.
Cremet spinat med kylling og ost.
Kategori: AftensmadPortioner
4
portionerIngredienser
600 g kyllingebryst
2 hakket løg
4 fed hvidløg
20 g smør
2 dl fløde
1 dl grøntsagsbouillon
500 g optøet spinat
1 håndfuld bredbladet grofthakket persille
150 g revet ost (mozzarella eller cheedar)
Salt og friskkværnet peber
2 spsk røget paprika
1-3 spsk limesaft
20 g revet parmesan
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader
- Smør et ildfast fad med smør og læg kyllingefilet i og steg 25 min
- Tag dem ud og lad dem afkøle og skær dem herefter ud i mindre stykker
- Smelt smør på panden og svits løg og hvidløg heri
- Hæld fløde, bouillon, og limesaft i og tilsæt krydderier
- Lad sovsen koge op sammen med revet parmesan
- Dræn spinaten for væde og hæld den i sovsen
- Fordel spinat blandingen og persille over kylling
- Drys revet ost over retten og stil den i ovnen ca 10-15 min til retten er let gylden
- Lav evt spinatsalat til, undlad der feta i, til denne ret
Noter
- Servere gerne med en spinatsalalt til , se opskrift nedenfor. undlad evt feta
- Inspirationskilde: Madbanditten.
Spinat Salat med feta
Kategori: Salat, TilbehørPortioner
2
portionerIngredienser
4 gode håndfulde frisk spinat
1 stor rødløg
8- 10 mindre tomater
2 spsk ristet pinjekerner
100 g fetaost
Saft fra 1 lime
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skyl og snit grøntsager som du ønsker og tilsæt en skål
- Kom feta og ristet pinjekerner henover
- Hæld saften fra en lime over retten
- Krydr med salt og friskkværnet peber
Noter
- Nyd den til en go hakkebøf eller evt til kylling i cremet spinat