Grahams boller

Grahams boller

Kategori: Frokost, Morgenmad, OPSKRIFT
Portioner

4

portioner

Ingredienser

  • 30g gær

  • 5 dl vand

  • 300g grahamsmel

  • 500g hvedemel

  • 1 tsk salt

  • 2 spsk. sesamfrø

  • 1 spsk. birkes

  • 1 æg til pensling

Fremgangsmåde

  • Smuldr gæren i en skål og hæld det lunkne vand over.
  • Rør til gæren er opløst og tilsæt derefter grahamsmel.
  • Rør grahamsmelet ud og tilsæt salt.
  • Kom nu hvedemel i lidt af gangen indtil dejen har en fast konsistens og ikke klistrer for meget. Ælt dejen godt igennem og form 16 boller, som du sætter på en bageplade med bagepapir.
  • Læg et fugtigt viskestykke over bollerne og lad dem hæve et lunt sted i 1 times tid.
  • Pensle bollerne med ægget og drys sesam og birkes hen over.
  • Bag bollerne i cirka 15 min midt i ovnen på 200 grader varmluft

Noter

  • Bollerne er også rigtig goe til at tage med på farten. ( et nemt måltid )
  • Bollerne er fryseegnet

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *