Jordbærkage
Jordbærkage
Kategori: OPSKRIFT, DessertPortioner
8
portionerIngredienser
- BUND:
4 1/2 æggehvide
2 spsk sukker
2 tsk vaniljepulver.
200g groft hakket mandler.
- RABARBERSKUM:
Lav rabarberkompot af 300g rabarber ( se evt opskrift nedenunder )
1/2 liter pisket fløde.
200g. jordbær
20g revet 70% chokolade med mynte
Fremgangsmåde
- Æggehviderne piskes stive sammen med sukker og vaniljepulver.
- Dette vendes i mandlerne.
- Beklæd en bageform med bagepapir og hel massen i.
- Bages ca 25 min nederst på 175 grader.
- RABARBERSKUM
- Rabarberkompot køles af og blandes herefter sammen med 1/2 pisket fløde.
- Jordbærne halveres.
- Bunden afkøles og herefter kommes rabarberskum på, og pyntes herefter med halve jordbær ( og drysses med 70% chokolade med mynte.
Rabarber kompot
Kategori: OPSKRIFT, MorgenmadPortioner
1
portionerIngredienser
400g rabarber
2 tsk vaniliesukker
1 tsk honning
Fremgangsmåde
- Bring dette langsomt i kog og lad det simre i ca 10 min under omrøring.
- Skru herefter helt ned og lad der simre yderligere under låg.