Boller i karry med spicey blomkål kikærte salat.

Boller i karry med spicey blomkål kikærte salat.

Kategori: Aftensmad
Portioner

4

portioner

Ingredienser

  • Kødboller
  • 800 g hakket kalv og flæsk

  • 100 g løg finthakket

  • 2 æg små

  • salt og friskkværnet peber

  • 2 spk mel

  • lidt vand

  • Karrysauce
  • 2 løg

  • 1 æble

  • 3 spsk karry

  • 2 tsk gurkemeje

  • 5-6 dl kogende vand

  • 2 dl fløde

  • smør til stegning

Fremgangsmåde

  • Bollerne
  • Farsen røres og formes til boller, som puttes i en gryde med kogende vand .
  • Lad dem koge i 8-10 min før du fisker dem op med en pastaske med huller.
  • Steg bollerne på panden med lidt smør, så de for en let stegeskorpe.
  • Tages derefter af panden.
  • Saucen
  • Riv løg og æble helt fint.
  • Sauter dem på panden i godt med smør og tilsæt karry og gurkemeje hertil.
  • Tilsæt kogevandet og fløden og lad simre.
  • år saucen er blevet fin og tyk i det, tilsættes bollerne, som lige varmes igennem i saucen.

Noter

  • Du kan evt.servere med ris til

Spicey blomkål og kikærte salat.

Kategori: Frokost, Aftensmad, Salat
Portioner

4

portioner

Ingredienser

  • 4 spiseskefuld karry

  • 3 spiseskefuld olivenolie

  • 1 hel blomkål i buketter

  • 1 dåse kikærter uden tilsat salt, skyllet og drænet

  • 1 rød peberfrugt skåret i strimler

  • 2 håndfulde bredbladet persille

  • 2 tyndt skåret rødløg

  • 1 spiseske revet frisk ingefær

  • 1 halv stærk chili skåret skiver

  • friskkværnet salt og peber.

  • saften fra en halv lime.

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  • Bland alle kikærter og blomkål sammen i en skål med karry, olivenolie samt salt og peber.
  • Tilsæt herefter resten af ingredienserne.
  • Retten kommes i et ildfast fad og tilberedes i ovnen i ca. 20 – 30 min.
  • Rør rundt engang imellem.

Noter

  • Smager super godt med boller i karry.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *