Boller i karry med spicey blomkål kikærte salat.
Boller i karry med spicey blomkål kikærte salat.
Kategori: AftensmadPortioner
4
portionerIngredienser
- Kødboller
800 g hakket kalv og flæsk
100 g løg finthakket
2 æg små
salt og friskkværnet peber
2 spk mel
lidt vand
- Karrysauce
2 løg
1 æble
3 spsk karry
2 tsk gurkemeje
5-6 dl kogende vand
2 dl fløde
smør til stegning
Fremgangsmåde
- Bollerne
- Farsen røres og formes til boller, som puttes i en gryde med kogende vand .
- Lad dem koge i 8-10 min før du fisker dem op med en pastaske med huller.
- Steg bollerne på panden med lidt smør, så de for en let stegeskorpe.
- Tages derefter af panden.
- Saucen
- Riv løg og æble helt fint.
- Sauter dem på panden i godt med smør og tilsæt karry og gurkemeje hertil.
- Tilsæt kogevandet og fløden og lad simre.
- år saucen er blevet fin og tyk i det, tilsættes bollerne, som lige varmes igennem i saucen.
Noter
- Du kan evt.servere med ris til
Spicey blomkål og kikærte salat.
Kategori: Frokost, Aftensmad, SalatPortioner
4
portionerIngredienser
4 spiseskefuld karry
3 spiseskefuld olivenolie
1 hel blomkål i buketter
1 dåse kikærter uden tilsat salt, skyllet og drænet
1 rød peberfrugt skåret i strimler
2 håndfulde bredbladet persille
2 tyndt skåret rødløg
1 spiseske revet frisk ingefær
1 halv stærk chili skåret skiver
friskkværnet salt og peber.
saften fra en halv lime.
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
- Bland alle kikærter og blomkål sammen i en skål med karry, olivenolie samt salt og peber.
- Tilsæt herefter resten af ingredienserne.
- Retten kommes i et ildfast fad og tilberedes i ovnen i ca. 20 – 30 min.
- Rør rundt engang imellem.
Noter
- Smager super godt med boller i karry.