Grahams boller
Grahams boller
Kategori: Frokost, Morgenmad, OPSKRIFTPortioner
4
portionerIngredienser
30g gær
5 dl vand
300g grahamsmel
500g hvedemel
1 tsk salt
2 spsk. sesamfrø
1 spsk. birkes
1 æg til pensling
Fremgangsmåde
- Smuldr gæren i en skål og hæld det lunkne vand over.
- Rør til gæren er opløst og tilsæt derefter grahamsmel.
- Rør grahamsmelet ud og tilsæt salt.
- Kom nu hvedemel i lidt af gangen indtil dejen har en fast konsistens og ikke klistrer for meget. Ælt dejen godt igennem og form 16 boller, som du sætter på en bageplade med bagepapir.
- Læg et fugtigt viskestykke over bollerne og lad dem hæve et lunt sted i 1 times tid.
- Pensle bollerne med ægget og drys sesam og birkes hen over.
- Bag bollerne i cirka 15 min midt i ovnen på 200 grader varmluft
Noter
- Bollerne er også rigtig goe til at tage med på farten. ( et nemt måltid )
- Bollerne er fryseegnet