Pære – nøddekage.
Pære – nøddekage.
Kategori: DessertPortioner
10
portionerIngredienser
3 store, modne pærer
100 g hakkede mandler eller hasselnødder
30 g sukker
3 æg
200 g mandelmel (mandler blendes til mel.)
1 tsk bagepulver
3 tsk vaniliepulver
1 tsk kanel (valgfrit)
1 spsk honning
Et nip salt
Smør til formen
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 180°C, og smør en springform (ca. 20 cm i diameter).
- Forbered pærerne: Skræl pærerne, fjern kernehusene, og skær dem i både. Sæt dem til side.
- Pisk æggene og sukkeret sammen, til blandingen er lys og luftig.
- Tilsæt tørre ingredienser: Mandelmel bagepulver, vaniljepulver, kanel og salt i æggeblandingen, og vend det forsigtigt sammen.
- Bland halvdelen af hakket Mandler/nødder i dejen, og rør det hele sammen, til ingredienserne er jævnt fordelt.
- Bagning: Hæld dejen i den smurte form, og fordel pærerne på toppen og drys med resten af mandler/nødder på toppen. Hæld en spsk flydende honning let hen over kagen.
Bag kagen i ca. 30-40 minutter, eller til en tandstik kommer ren ud. Kagen skal være let gylden på toppen. - Afkøl og server: Lad kagen køle lidt af, inden du tager den ud af formen. Den kan serveres lun eller kold, evt. med en klat flødeskum