Pære – nøddekage.

Pære – nøddekage.

Kategori: Dessert
Portioner

10

portioner

Ingredienser

  • 3 store, modne pærer

  • 100 g hakkede mandler eller hasselnødder

  • 30 g sukker

  • 3 æg

  • 200 g mandelmel (mandler blendes til mel.)

  • 1 tsk bagepulver

  • 3 tsk vaniliepulver

  • 1 tsk kanel (valgfrit)

  • 1 spsk honning

  • Et nip salt

  • Smør til formen

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen til 180°C, og smør en springform (ca. 20 cm i diameter).
  • Forbered pærerne: Skræl pærerne, fjern kernehusene, og skær dem i både. Sæt dem til side.
  • Pisk æggene og sukkeret sammen, til blandingen er lys og luftig.
  • Tilsæt tørre ingredienser: Mandelmel bagepulver, vaniljepulver, kanel og salt i æggeblandingen, og vend det forsigtigt sammen.
  • Bland halvdelen af hakket Mandler/nødder i dejen, og rør det hele sammen, til ingredienserne er jævnt fordelt.
  • Bagning: Hæld dejen i den smurte form, og fordel pærerne på toppen og drys med resten af mandler/nødder på toppen. Hæld en spsk flydende honning let hen over kagen.
    Bag kagen i ca. 30-40 minutter, eller til en tandstik kommer ren ud. Kagen skal være let gylden på toppen.
  • Afkøl og server: Lad kagen køle lidt af, inden du tager den ud af formen. Den kan serveres lun eller kold, evt. med en klat flødeskum

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *